Taksen en fiscaliteit: hybride en elektrische voertuigen

Renault biedt een uitgebreid gamma voertuigen die uiterst milieuvriendelijk zijn. Sommige modellen zijn tot 100% aftrekbaar. 

Fiscaliteit: elektrische voertuigen

Op fiscaal vlak zijn onze hybride en elektrische wagens zeer voordelig voor professionele klanten en dit zowel op het vlak van fiscale aftrekbaarheid, voordeel van alle aard als CO2-bijdrage.

 

Als professionele klant kan je een groot deel van je voertuig- en brandstofkosten fiscaal aftrekken. Het percentage van de fiscale aftrekbaarheid wordt berekend op basis van het type brandstof en de CO2-uitstoot van je wagen. Al onze elektrische wagens zijn voor 100% fiscaal aftrekbaar.

fiscaliteit - Renault

100% AFTREKBAAR

Al onze elektrische wagens zijn 100% fiscaal aftrekbaar.

 

  • Twingo E-Tech 100% electric
  • Zoe E-Tech 100% electric
  • Megane E-Tech 100% electric
  • Scenic E-Tech 100% electric
  • Kangoo E-Tech 100% electric

VAA

Het voordeel van alle aard is een niet-geldelijk voordeel dat een bedrijf aan een medewerker verleent (bv. een bedrijfswagen die je ook voor privédoeleinden kan gebruiken).

 

Dit voordeel van alle aard wordt beschouwd als een beroepsinkomen. De werknemer die dit voordeel ontvangt, moet dus belastingen betalen op het bedrag dat overeenstemt met de waarde van het voordeel van alle aard.

 

Die belasting wordt berekend op de cataloguswaarde van het voertuig (inclusief opties en betaalde btw) zonder rekening te houden met eventuele kortingen, het brandstoftype en de CO2-uitstoot.

Model Prijs/maand (bruto) (bedrag 2022)
Twingo E-Tech 100% electric € 133,33
Zoe E-Tech 100% electric € 133,33
Megane E-Tech 100% electric € 133,33
Scenic E-Tech 100% electric € 133,33
Kangoo E-Tech 100% electric
€133,33
CO2 bijdrage - Bedrijfswagen | Renault

CO2 bijdrage

Elk kwartaal stort de werkgever een solidariteitsbijdrage of ‘CO2-bijdrage’ voor bedrijfswagens die ook voor privédoeleinden worden gebruikt aan de RSZ. 

 

Deze bijdrage wordt berekend op basis van het brandstoftype en de CO2-uitstoot.